En tur til Amsterdam under Corona-pandemien

Som så mange andre danskere har jeg følt mig indelukket under den igangværende Corona-pandemi. Efter halvandet år med specielle regler, restriktioner og nedlukninger har vi endelig fået lov til at rejse igen.

For første gang i over to år var jeg ude at rejse, hvor turen gik til Amsterdam i Holland på en forlænget weekend. Jeg har personligt besøgt denne fantastiske by et utal af gange— dog kun i lufthavnen — imens jeg boede i udlandet og skulle mellemlande i Amsterdam Airport Schiphol.

Amsterdam ligger kun en lille times flyrejse fra Aalborg, hvorfor det er en oplagt rejsedestination for mange, der leder efter en weekend getaway.

Hvis du mangler at få stillet lidt af din rejselyst, eller hvis du overvejer at besøge Amsterdam, så læs med her. Dette er ikke din typiske ’10 ting du skal opleve i Amsterdam’-liste, men fem faktorer, der kan gøre din rejse bedre.

Alle faktorer bliver bedømt på en skala ud af fem, hvor fem er det højeste.

Er sikkerheden god? — 4/5

Sikkerheden er en vigtig faktor for de fleste, når de er ude at rejse. Som en mandlig solorejsende i slutningen af mine 20'ere følte jeg mig aldrig usikker på noget tidspunkt. Jeg var ude på alle tider af døgnet fra tidlig morgen til sen aften, både centrum og i udkanten af byen.

Uanset hvor du rejser hen, så vil du finde nogle mennesker, der skiller sig ud på den negative måde. Der var dog intet tidspunkt, hvor jeg følte, at jeg skulle være ekstra forsigtig.

Med sund fornuft er det min opfattelse, at alle kan nyde denne smukke by uden at føle sig usikker.

Den hollandske befolkningen — 5/5

De lokale i Amsterdam er fantastiske mennesker, der altid er klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller bare vil lære mere om byen eller kulturen.

Jeg har tidligere boet i Dublin, Irland. Mange spørger mig, hvordan det var at leve med den irske befolkning — mit svar er altid, at de er utrolige venlige og åbne over for ‘udefrakommende’. Dette gør sig gældende for det hollandske folk af de samme årsager, der minder mig meget om de irske.

Hvis du rejser solo, så er det rart at kunne spørge de lokale om hjælp, og de lokale hjælper gerne. Jeg snakkede med mange forskellige typer mennesker, og de var alle klar på at svare på spørgsmål, hvor nogen endda tog deres telefon frem for at Google svaret, hvis de ikke kendte det.

Hvis du har mod på at snakke med fremmede, så har du uden tvivl ingen problemer med at snakke med de lokale fra Amsterdam.

Er fem dage nok?

Dette var første gang, hvor jeg faktisk var ude af Amsterdam lufthavn. Jeg havde fem dage, hvor to af dagene var rejsedage. Dog ser jeg det som fem fulde dage, da jeg landede kl. 7 om morgenen og først fløj hjem omkring kl. 21 på den sidste dag.

Uden at have noget at sammenligne med, så er fem dage et rigtig godt antal dage, hvis du vil opleve Amsterdam. Det giver dig nok tid til at opleve centrum, samt én dag med oplevelser uden for byen.

Jeg må ærlig erkende, at jeg var så glad for at rejse igen, at jeg brugte meget tid på bare at sidde i midtbyen omkring de mange kanaler og nye omgivelser.

Selvom jeg ikke er den type, der laver de typiske turist attraktioner, så var fem dage en god længde. Der er så mange attraktioner i midtbyen, hvis du er interesseret i museer, gallerier og andre historiske oplevelser.

Hvis du gerne vil rejse længere end fem dage, så er der mange oplevelser uden for byen. Du kan rejse fra Amsterdam, hvor der bliver arrangeret mange aktiviteter og dagsturer fra centrum, hvilket gør turen mere fleksible.

Når det er sagt, så vil du sagtens kunne opleve Amsterdam på en weekend. Et par dage i centrum er rigeligt til at se byen. Selvom det uden tvivl er en fantastisk fascinerende by, så er det ikke er verdens største by.

Hotel Nes — 4/5

Når jeg rejser solo, så kigger jeg som regel efter hostels eller billige hoteller uden for centrum. Denne gang fandt jeg et godt tilbud på et hotel i hjertet af Amsterdam, hvor jeg boede på Hotel Nes.

Hotel Nes er et 3-stjernet hotel med en 8.2 scorer på Hotels.com. Hotellet ligger super centralt i Amsterdam med under 10 minutter til de fleste attraktioner i byen: 3 minutter fra Rembrandtplein og 10 minutter fra Dam Square.

Amsterdam er pakket med de mest fantastiske kanaler og Hotel Nes er placeret lige ved siden af en samling af flere kanaler. Der er ligeledes restauranter, kiosker, barer og meget andet lige rundt om hjørnet, når du træder ud af hotellet.

Ligesom de lokale i Amsterdam, så var personalet på Hotel Nes utroligt hjælpsomme. Jeg havde valgt at inkludere en basis morgenmad, hvilket var en god start på dagen. Det var en god måde at få snakket med nogle af de andre gæster og ikke mindst personalet, der spurgte ind til ens planer og om man havde et godt ophold.

Jeg boede på et single værelse. Det var ikke det største værelse, men der var de ting, man forventer fra et værelse; enkeltseng, skrivebord, TV, opbevaring og et kæmpe stort badeværelse.

Værelset var intet specielt, men det var rent og der var stille om natten. Jeg vil helt sikkert anbefale at booke Hotel Nes, hvis du vil en tur til Amsterdam.

Mad & Drikke — 3,5/5

Jeg spiser sjældent på restaurant, når jeg rejser alene. Jeg vil hellere prøve de lokale to-go madsteder, hvor man kan prøve nogle af de lokale goder.

Personligt synes jeg at de hollandske goder minder meget om det danske. De har dog mange snacks, der er værd at prøve, såsom deres kendte stroopwafel. Jeg prøvede også deres bitterballen en dag, hvor jeg sad på bar med nogle andre rejsende.

Hvis du vil prøve noget forskelligt mad, der ikke nødvendigvis er fra Holland, så kan du besøge deres streetfood marked — Foodhallen. Foodhallen er baseret uden for centrum, men du kan få noget fantastisk mad der.

Jeg prøvede en burrito med noget bestemt kød fra Taqueria-boden. En helt fantastisk ret fra en af de mange boder i Foodhallen.

Prisen er fornuftig og stedet er pakket med mennesker, hvilket bekræfter, at det bestemt er sted, du burde besøge, hvis du tager en tur til Amsterdam.

Nå ja, de har også nogle ganske glimrende drinks og andre drikkevarer.

At være turist i Amsterdam — 4/5

Det er utrolig nemt at være turist i Amsterdam. Byen er fyldt med fantastiske mennesker og oplevelser — uanset om du er til de typiske turistattraktioner eller vil prøve noget mere lokalt.

Kanalerne og arkitekturen i byen er fascinerende. Det er en utrolig smuk by, hvor du kan få flere dage til at gå ved bare at gå op og ned af de små gader, der forbinder de forskellige bydele.

Den eneste grund til at jeg ikke giver det 5/5 er, at mange attraktioner er centreret omkring museer, gallerier og historie. Der er mange steder, jeg ikke har oplevet, men det kræver lidt planlægning, hvis du vil have flere dage til at gå uden at besøge disse attraktioner.

Jeg håber, at denne lille guide har givet dig inspiration til Amsterdam. Uanset hvad, så er byen en fantastisk mulighed og et sted, jeg absolut vil anbefale.

Tak fordi du læste med,
Rasmus Bak

--

--

Hi, I’m Rasmus. Founder of Clickidy — a freelance design and content writing company based in Denmark.

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store